Фиберглас бетонска арматура и мрежа

Купете ја шината од фиберглас

Спалната плоча од бетонски стакло се користи низ целиот свет - во САД, Канада, Јапонија и европските земји - Од 70-те од минатиот век. Во прогресивните земји во минатиот век стана јасно колку корист може да се извлече од употребата на шипка од фиберглас. Ние нудиме rebar со дијаметар од 4 до 24 милиметри.

Засилување на фиберглас мрежа

Композитен (фиберглас) мрежа се користи за зајакнување на подови, патишта, аеродроми и други области. Ова е подеднакво силна замена на челичната мрежа. Ние нудиме решетка со ќелија од 50 * 50, 100 * 100 и 150 * 150 mm. Достапните дијаметри се 2, 2.5, 3, 4 и 5 mm. Се испорачува во ролни и чаршафи.

Мешавина за тули или бетонски блокови

Meshидање мрежа се користи за зајакнување на asonидарството во изградбата на куќи со блокови и тули. Дијаметарот на решетката е 2 mm. Се произведува во ролни со различна ширина - 20, 25, 33 и 50 cm. Ако ви треба мрежа со различна ширина, можете да купите ролна со ширина 1 метар и да ја пресечете сами.

за нас

Кои сме ние и нашите предности

Компанијата ДОО „КОМПОЗИТ ХНУМКС“ еден од најголемите производители во Русија. Обем на производството - повеќе од 21 милиони линеарни метри фиберглас производи и 4 илјади квадратни метри мрежа годишно. Нашите предности се ниски цени, внимателен избор на суровини и строго придржување кон технологијата на производство. Ние правиме испорака низ целиот свет.

 • Сликата Висок квалитет на ажурирање

Мала тежина

Добивате фиберглас лента, што е 8 пати полесна од челикот, со што се намалува вкупната тежина на структурата и оптоварувањето на темелот, без да се изгуби силата.

еколошки

Пластична цевка од бетон - е безбедна за здравјето на луѓето и не содржи штетни радионуклиди. Нашите производи се тестирани, има соодветни сертификати.

Заштедете до 50%

Вие значително ја намалувате проценката, дури и ако го промените металот во дијаметар со фиберглас. И ако се земе предвид подеднакво силна замена на арматурата, заштедата е 50%.

Заштеда на испорака

Заштедувате на испорака поради неговата мала тежина и малиот волумен. Потребниот волумен за зајакнување на основата на плочата на средна куќа од линеарни метри 3000 - се вклопува во багажникот на автомобил.

Енергетска ефикасност

Вие продолжувате да заштедувате дури и за време на управувањето со зградата, бидејќи цената за загревање на зградата, засилена со фиберглас, е помала во споредба со челичното засилување.

Трајност

Вие градите многу години! Поради големата хемиска и отпорност на корозија на армираните композитни материјали, животот на арматурата на фиберглас во телото на бетон е повеќе од 100 години (за разлика од челичните аналози).

Транспарентност во радио

Вие користите оклопна рамка од диелектрик што не спроведува електрична енергија, добивајќи зголемување на радио транспарентноста и го намалува влијанието на електромагнетните полиња.

Ниска топлинска спроводливост

Вие градите зграда без „ладни мостови“, бидејќи засилувањето со стаклени стакло не спроведува топлина, за разлика од челикот. За земјите со студена клима, проблемот со загуби на топлина и замрзнување на wallsидови, подови и темели е особено итен.

Лесна инсталација

Вие го поедноставувате процесот на сечење и монтажа - со вискозно засилување, секој работник може да се справи со минимален пакет на алатки и сили.

Зошто да ја изберете нашата лента од фиберглас

Сликата

Ниски цени

Ние произведуваме пластична арматура во Русија и користиме само висококвалитетни суровини од водечките светски производители. Поради оптимизирање на циклусите на производство и производство на производство, цената на нашите производи е помала. Ова е профитабилно за вас.

Сликата

Испорака низ целиот свет

Ние ќе го избереме најзгодниот и најевтиниот начин на транспорт и ќе организираме испорака на вашата нарачка до која било точка на планетата.

Сликата

Висок обем на производство

Потребната големина е секогаш достапна, бидејќи нашето производство работи во формат 24 / 7.

Стаклена стаклена лента наспроти челични шипки

Спална лента од фиберглас

$ 0.63/ за метар (на пример, лента 10 mm)

 • Отпорност на корозија. Тој се спротивставува на голем спектар на хемикалии и е стабилен кога е потопен во вода.
 • Јачина. Јачината на затегнување зависи од дијаметарот на мечката. Обично, ова е 1000 MPa.
 • Тежина. Тежини 10 пати помалку од челикот. Лесен за транспорт.
 • Инсталација. Можете да ги исечете потребните димензии со едноставни алатки. Не е потребно заварување.
 • Топлински својства. Не спроведува топлина. Коефициентот на топлинска спроводливост е 35 BTU. Топлинска експанзија - 5-6.
 • Цена Ниска цена, ефтина испорака и долг работен век, што заедно ги намалува трошоците за проектот.
 • Електрична спроводливост. Не спроведува електрична енергија.
 • Транспарентност на ЕМИ / РФИ. Не мешајте во радио сигнали и безжични мрежи. Може да се користи за радари, антени, електрични ормани и простории за магнетна резонанца.
 • Модул на еластичност. 6.7 X 10⁶ пси

Челична арматура

4$/ за метар (на пример, лента 10 mm)

 • Можна е оксидација и корозија. Бара заштитна обвивка во корозивни околини.
 • Јачина на истегнување на 390 MPa.
 • Можеби ви е потребна специјална опрема за кревање и голем камион за транспорт.
 • Честопати е потребно заварување и сечење со специјални алатки.
 • Спроведува топлина. Коефициентот на топлинска спроводливост е 12 пати поголем - 416 BTU. Топлинска експанзија - 7.
 • На долго растојание ќе чини повеќе од фиберглас шипка.
 • Спроведува електрична енергија
 • Може да направи мешање во сигналите на ЕМИ / РФИ.
 • 29 X 10⁶ пси