Која е разликата помеѓу базалтниот ажурирач и GFRP-аватарот?

И мечката на базалт и мечката од фиберглас се сорти на композитно засилување. Нивниот процес на производство е ист; единствената разлика е суровината: првата е направена од базалт влакна, втората - стаклено влакно.

Во однос на техничките карактеристики, единствената разлика помеѓу базалтниот ажуриран и GFRP барови е ограничување на температурата, што одреден материјал е во состојба да го издржи. Фиберглас мечка и мрежа не ги губи своите својства на температури до 200 ° C, додека арматурата на базалт - до 400 ° C.

Багалтното менило е многу поскапо. Затоа, имајќи ги предвид истите технички карактеристики, арматурата на базалт треба да се претпочита само во случаи кога температурната граница над 200 ° C е неопходна за вашиот објект.

Се верува дека разликата помеѓу топлинската толеранција на материјалите не е увезена бидејќи и двата типа влакна се обложени со истото соединение при производство. Топлинската толеранција на ова соединение е поважна од фифефот. Затоа, не постои никаква разлика помеѓу употребата на стаклена стакло и шипката на базалт.